sobota, 5 kwietnia 2014

Naleśniki z serem i wiśniami

Naleśniki z serem i ewentualnymi dodatkami np. dżem, rodzynki, żurawina to ostatnio ulubiony obiad naszego synka.

Składniki: mąka żytnia razowa , mleko, woda mineralna, 4 jajka, szczypta soli, ser biały, cukier waniliowy, jogurt naturalny, dżem z wiśni.

Przygotowanie: Naleśniki: Mąkę, mleko, jajka oraz sól mieszamy mikserem, na koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 1/2 godziny. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. W między czasie ucieramy ser biały z jogurtem i cukrem waniliowym. Na usmażone naleśniki nakładamy ser biały, dżem i zwijamy w ruloniki.
Ciasto robiłam "na oko" i trudno mi określić ilość składników.



Naleśniki wiosenne FIT

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz