Po zrobieniu soku z wiśni pozostały mi wiśnie z części powstanie nalewka wiśniowo aroniowa, a z drugą częścią nie bardzo wiedziałam co zrobić, Gdzieś przeczytałam o wiśniach w rumie, przepis był trochę inny więc przerobiłam na swoje.
Składniki: wiśnie, rum.
Przygotowanie: Wiśnie po zlaniu soku przełożyć do słoika i zalać rumem. Odstawić na około 2 miesiące żeby dobrze oddały swój smak i nasączyły się alkoholem. Po odstaniu wiśnie przestaną być takie słodkie jak bezpośrednio po wyjęciu z soku, ale będą mocno rumowe i procentowe.
Teraz trzeba myśleć co zrobić z tymi wisienkami rumowymi :)
Składniki: wiśnie, rum.
Przygotowanie: Wiśnie po zlaniu soku przełożyć do słoika i zalać rumem. Odstawić na około 2 miesiące żeby dobrze oddały swój smak i nasączyły się alkoholem. Po odstaniu wiśnie przestaną być takie słodkie jak bezpośrednio po wyjęciu z soku, ale będą mocno rumowe i procentowe.
Teraz trzeba myśleć co zrobić z tymi wisienkami rumowymi :)
Komentarze
Prześlij komentarz