piątek, 3 marca 2017

Roladki drobiowe z brzoskwinią

Polecam kurczaka na obiad nadchodzący weekend.
Składniki (4 porcje):  2 podwójne piersi kurczaka, 4 plastry szynki, 4 połówki brzoskwini (z puszki), przyprawa 5 smaków lub inna wg gustu, sól, pieprz, olej do smażenia.
Przygotowanie: Piersi umyć, osuszyć, przekroić w połowie ale nie do końca, tak aby można ją było rozłożyć. Następnie rozbić tłuczkiem. Brzoskwinie zawinąć w plastry szynki. Następnie taki pakuneczek układamy na piersi i zwijamy, spinając wykałaczkami, żeby się nie rozpadło. Posypujemy solą, pieprzem i innymi przyprawami. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy ze wszystkich stron po czym przykrywamy pokrywką i podsmażamy pod przykryciem. Podajemy z ryżem.
Przyprawy można dodać również do środka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz