poniedziałek, 27 lutego 2017

Kotlet z panierce z wiórkami kokosowymi

Szczerość dzieci
- Mamo w tym kotlecie wyczuwam jak by olej kokosowy
- Tak synku świetnie wyczuwasz, tu są wiórki kokosowe
- To wiesz co mamo, to właśnie ten smak nie bardzo mi odpowiada, zabierz te wiórki.
kurtyna
Jak widać synkowi niezbyt podpasowały wiórki kokosowe w połączeniu z kotletem. Pozostała część rodziny jadła ze smakiem.
Składniki: mięso na kotlety schab środkowy lub pierś z kurczaka, jajko, bułka tarta, wiórki kokosowe, sól.
Przygotowanie: mięso zbić. jajko rozbić, dodać ciut soli, rozmącić. bułkę tartą zmieszać z wiórkami kokosowymi. Kotlet umoczyć w jajku, następnie w bułce tartej z wiórkami. Kładziemy go na rozgrzany tłuszcz i smażymy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz