wtorek, 5 lipca 2016

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna to takie wspomnienie dzieciństwa, o którym przypomniało mi moje starsze dziecko, które od jakiegoś czasu wspominało, że w przedszkolu taką dostają i jest taka pyszna.Cóż mozna było innego można było zrobić jak nuie ją przygotować.

Składniki: jajka, szczypiorek, majonez, sól, pieprz.

Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy widelcem lub ścieramy na grubej tarce. dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, solimy, pieprzymy i wszystko razem mieszamy. 


Z dziećmi i dla dzieci 2016Przekąski kibica na Euro 2016


4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Ojjj tak taka świeża bułeczka z pastą jajeczną to jest to :)

      Usuń
  2. Dawno, oj dawno nie robiłam...
    A przecież lubię!
    Dziękuję za przypomnienie!
    :)

    Jest mi bardzo miło, że bierzesz udział w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Często sie zdarza, że zapominamy o pewnych potrawach. Na szczęście są inne osoby, nasze dzieci, które nam o nich przypominają :)

      Usuń