piątek, 13 maja 2016

Salatka z makaronu, kurczaka w zielonej czubrycy z tabasco

Tym razem sałatka z dodatkiem smażonego kurczaka, z nuta tabasco i octu balsamicznego. 
Składniki: makaron, mix sałat, kurczak (np. mięso z udka kurczaka), czubryca zielona, papryka, pestki dyni, olej, pieprz, tabasco, ocet balsamiczny (crema lub normalny).
Przygotowanie: makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Kurczaka obsypać przyprawami np. czubrycą zieloną (jedna z moich ulubionych przypraw do kurczaka) i usmażyć. Sałaty przełożyć do miski, pokroić paprykę, przełożyć ostudzony makaron, wkroić chłodniejszego kurczaka, posypać pestkami słonecznika. Całość można polać dowolnym olejem może być też ten ze smażenia, doda to wtedy aromatu potrawie. Całość skropiłam kilkoma kroplami tabasco i odrobiną octu balsamicznego w wersji crema. 


Makaronowy lunchbox do pracyMakaronowy lunchbox do pracy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz