wtorek, 22 września 2015

Sałatka z papryczką habanero

Na prośbę koleżanki zamieszczam przepis na ostrą sałatkę z papryczką habanero.
Uwielbiam ostre jedzenie,śmieje sie że jestem uzależniona od kapsaicyny. Papryczki habanero są jednymi z najostrzejszych papryczek o posmaku moreli. Jeżeli ktoś lubi ostre jedzenie polecam spróbować.
Składniki: kapusta pekińska, ogórek świeży, papryka, feta, papryczka habanero, ziarna słonecznika, ziarna dyni, pieprz, crema di balsamico (z Lidla), olej lub oliwa z oliwek.
Przygotowanie: Sałatkę poszatkować, paprykę, fetę i ogórka pokroić. Papryczkę habanero (ja wzięłam 2 plasterki) pokroić w malutkie kawałeczki najlepiej bez dotykania jej. Wszystko wrzucic do miski, dodać ziarna. Polać crema di balsamico, olejem lub oliwą, popieprzyć i wymieszać.




Wegetariański obiad V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz