niedziela, 12 kwietnia 2015

Placuszki bananowe

Dziś mieliśmy pyszną cieplutka kolacyjkę :)

Składniki: 4 banany, 2 jajka, 10 łyżek mąki, szklanka mleka.
Przygotowanie: Banany pokroić wrzucić do blendera i zmiksować, następnie dołożyć jajka i mleko i ponownie zmiksować. na koniec wsypać mąkę i znów miksować. Wlewać ma patelnie formując małe placuszki i smażyć na złoty kolor. 
Placuszki mają świetny bananowy smak, a dzięki dużej ilości bananów są naturalnie słodkie i nie trzeba ich dosładzać. Można je jeść same albo z dodatkami moje dziecko jadło z dżemem jeżynowym (akurat taki był otwarty), a mąż z kremem czekoladowym oraz jogurtem orzechowym. 



Wiosenne słodkości!

2 komentarze:

  1. Bardzo często jem na śniadanie :)

    http://studentnadiecie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas gościły pierwszy raz, ale nie ostatni :)

    OdpowiedzUsuń