poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Jajka w sosie jabłkowo chrzanowym

Przepisem na te jajka zainspirowała mnie koleżanka i postanowiłam wypróbować. Okazały się strzałem w 10 :)

Składniki: 6 jajek, 2 jabłka, 2 łyżki chrzanu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru, sól

Przygotowanie: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Jajka kroimy na pół, wykładasz na półmisek. Na każdej połówce kładziemy sos i dekorujemy szczypiorkiem.




Wegetariańska Wielkanoc 2015Niedocenione Jajko




Wielkanocne Smaki - edycja VWielkanocne Smaki - edycja V


Bezglutenowa Wielkanoc




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz