Placuszki z indykiem, kukurydzą i papryką

Ostatnio naszło mnie na naleśniki i placuszki. Proste i szybkie dania w sam raz do zrobienia na obiad przy 2 dzieci, bo można przygotować wcześniej i zrobić na szybko po przyjściu ze spaceru.

Składniki: 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, mąka, mleko, 300 gr udziec trybowany z indyka, 1/2 puszki groszku zielonego, 1/2 puszki kukurydzy, pół strąka papryki, sos sojowy, pieprz.

Przygotowanie: Indyka kroimy w drobne kawałki i przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i wstawiamy do lodówki na około 1-2 godz. Robimy ciasto naleśnikowe, ale gęstsze, mniej więcej konsystencji śmietany. Dorzucamy pokrojonego indyka i groszek i pokrojoną drobno paprykę. Mieszamy i sprawdzamy konsystencje, gdy całość zrobiła się za gęsta dolewamy mleka, jak zbyt lejąca, dosypujemy mąki. Smażymy na oleju.



Naleśniki wiosenne FIT

Komentarze