wtorek, 1 kwietnia 2014

Placuszki z indykiem i kukurydzą

Składniki: 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, mąka, mleko, 300 gr udziec trybowany z indyka, puszka kukurydzy, sos sojowy, czubryca zielona, pieprz.

Przygotowanie: Indyka kroimy w drobne kawałki i przyprawiamy sosem sojowym, czubrycą  zieloną, pieprzem i wstawiamy do lodówki na około 1-2 godz. Robimy ciasto naleśnikowe, ale gęstsze, mniej więcej konsystencji śmietany. Dorzucamy pokrojonego indyka i kukurydzę. mieszamy i sprawdzamy konsystencje, gdy całość zrobiła się za gęsta dolewamy mleka, jak zbyt lejąca, dosypujemy mąki. Trudno jest mi określić ile dałam mąki i mleka, bo na początku miałam zbyt rzadkie ciasto i doprowadzałam je do właściwej konsystencji. Smażymy na oleju.
Danie szybkie do zrobienia i smaczne.


Naleśniki wiosenne FIT

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz