Naleśniki z pieczarkami i pestkami

Tym razem naleśniki w wersji na słono.

Składniki: mąka żytnia razowa, mleko, woda mineralna, 4 jajka, szczypta soli, pieczarki, cebula, ser żółty, pestki słonecznika, pestki dyni, masło.

Przygotowanie: Naleśniki: Mąkę, mleko, jajka oraz sól mieszamy mikserem, na koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 1/2 godziny. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki i cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle. Ciepłe naleśniki posypujemy startym żółtym serem, układamy cieple pieczarki, posypujemy pestkami słonecznika i dyni i zwijamy w ruloniki. dzięki temu że naleśniki i pieczarki są ciepłe ser trochę się podtopi.

Ciasto robiłam "na oko" więc nie wiem ile dokładnie składników wzięłam.



Naleśniki wiosenne FIT

Komentarze

  1. Mam nadzieje ze sera nie jest dużo, bo żółty jest bardzo tłusty!
    W składnikach nie zauważyłam cukru a w wykonaniu się pojawił - proszę poprawić przepis.
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Sera żółtego tylko trochę dla smaku. Sprawa cukru już poprawiona. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz