sobota, 5 kwietnia 2014

Naleśniki z pieczarkami i pestkami

Tym razem naleśniki w wersji na słono.

Składniki: mąka żytnia razowa, mleko, woda mineralna, 4 jajka, szczypta soli, pieczarki, cebula, ser żółty, pestki słonecznika, pestki dyni, masło.

Przygotowanie: Naleśniki: Mąkę, mleko, jajka oraz sól mieszamy mikserem, na koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 1/2 godziny. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki i cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle. Ciepłe naleśniki posypujemy startym żółtym serem, układamy cieple pieczarki, posypujemy pestkami słonecznika i dyni i zwijamy w ruloniki. dzięki temu że naleśniki i pieczarki są ciepłe ser trochę się podtopi.

Ciasto robiłam "na oko" więc nie wiem ile dokładnie składników wzięłam.



Naleśniki wiosenne FIT

3 komentarze:

  1. Mam nadzieje ze sera nie jest dużo, bo żółty jest bardzo tłusty!
    W składnikach nie zauważyłam cukru a w wykonaniu się pojawił - proszę poprawić przepis.
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Sera żółtego tylko trochę dla smaku. Sprawa cukru już poprawiona. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń