czwartek, 27 marca 2014

Schab z ananasem

Jak dla mnie jest to danie dobre zarówno na codzienny obiad jak i odświętny.
 

Składniki: mięso wieprzowe (schab środkowy albo karkówka), ser żółty, puszka ananasa w plastrach, sól, pieprz.

Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić na kotlety i lekko zbić. Obsypać solą, pieprzem i włożyć na rozgrzaną patelnie. Potrzymać krótko z jednej strony, przełożyć na drugą, ułożyć plaster sera żółtego, plaster ananasa, wlać trochę soku ananasowego z puszki i dusić pod przykryciem. Mięso zdjąć z patelni. Jeżeli sosu jest za dużo należy go trochę odparować. Danie super wygląda i smakuje podane z ryżem i małymi pomidorkami.



Wielkanocne Smaki - edycja IVWielkanoc bez glutenu.Wielkanocne Smaki - edycja IV


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz