piątek, 28 lutego 2014

Pralinki marcepanowe

Mój ukochany marcepan, od zawsze i pod każdą postacią. Tym razem pralinki marcepanowe idealne na małe słodkie co nieco,a także jako prezent po włożeniu w ładne pudełeczko :)

Składniki: 50 g masy marcepanowej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 70%, mleko, migdały.

Przygotowanie: Z masy marcepanowej robimy kuleczki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy trochę mleka, aby uelastycznić czekoladę, ale masa musi być gęsta. Migdały rozdrabniamy (ja wrzuciłam do blendera). Następnie bierzemy kulki marcepana, obtaczamy w czekoladzie, a następnie w migdałach. Układamy na talerzu i wkładamy do lodówki.

Pralinki, trufelki, czekoladki...Pralinki, trufelki, czekoladki... 3



Lekkie desery bez piekarnika





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz