wtorek, 1 stycznia 2013

Roladki z szynki

Szybka, prosta i smaczna przystawka.

Składniki: 6 jajek, 13 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej, 1 opakowanie kiełków ja dałam rzodkiewki, 1 pęczek rzodkiewek, 1 pęczek drobnego szczypiorku, 2-3 łyzki majonezu, sól, pieprz.

Przygotowanie: Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce jarzynowej troche posolić, poczekać aż puszczą sok, Sok odlać. Jajka ugotować, ostudzić obrać ze skorupek. Do startych rzodkiewek zetrzeć również na grubej tarce jarzynowej jajka. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać dodac do reszty razem z kiełkami. dodać majonez, doprawić do smaku sola i pieprzem, wymieszać. Farsz nakładac na plasterki szynki, zwijać w ruloniki i układać na półmisku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz