Ostre papryczki nadziewane serem

UWIELBIAM ostre jedzenie. Kiedyś kupilismy z mężem papryczki czereśniowe nadziewane serem firmy Rolnik. Długo nie schodziły z listy przekąsek pod wódeczkę. Aż wreszcie postanowilismy sami takie zrobić.  Wyszły równie smaczne i ogniste.

Składniki: słoiczek papryczek czereśniowych, ser feta, olej rzepakowy, przyprawy wg uznanaia u nas byuło to oregano, bazylia, tymianek.

Przygotowanie: Ser wymieszać z przyprawami. Z papryczek wyjąć nasionka i nafaszerowac serkiem. Układac w jakimś naczynku u nas była to podłuzna salaterka i zalać olejem. Pozostawić w lodówce na 2 dni.



Komentarze

  1. Dzień dobry, gdzie kupili Państwo papryczki czereśniowe? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Papryczki kupione były w sklepie osiedlowym, a były to te papryczki http://www.rolnik.pl/start.php?NR=107&ONE=165 :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W zieleniaku często są w sezonie lub trzeba zamówić jeśli nie ma w sprzedaży. I tak ktoś musi pojechać po zaopatrzenie zieleniaka i w woli życzliwości może kupić kilo lub dwa

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz