sobota, 15 grudnia 2012

Omlet z rodzynkami

Dziś na kolacje dla synka przygotowałam coś na ciepło.
 

Składniki: 2 jajka, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka rodzynków, 1 łyżeczka masła.

Przygotowania: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać jogurt i mąkę. Dokładnie wymieszać. Powinna byc konsystenci gęstej śmietany. Gotową masę połączyć z ubita pianą z białek. Rodzynki całe jeśli małe a duze pokroić i wrzucić do ciasta. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wylać na nią ciasto. Usmażyć omlet z obu stron.
Ja zamiast jednego omleta zrobiłam kilka mniejszych. Z powyżeszej porcji wyszło mi 10 sztuk.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz