piątek, 14 września 2012

Grzyby duszone ze śmietaną

Na zakończonym już niestety urlopie udało się nam zebrac trochę grzybków, które przerobiliśmy na dodatek do obiadu w postaci grzybków duszonych ze śmietaną.
Udało się nam zebrać całkiem pokaźną rodzinkę maślaków i jednego koźlaka wyszło coś niesamowitego.

Składniki: grzyby, cebula, sól, pieprz, śmietana (myśmy wzieli 12%).
Przygotowanie: Grzyby oczyścić pokroic na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Na maśle podsmażyć cebulę gdy będzie zeszklona dołożyć grzyby i dusić. Posolić i popieprzyc. Gdy grzyby już są uduszone dołożyć smietanę. Całość mozna doprawić również nateczką lub koperkiem, ale my tego nie zrobiliśmy. Poniżej kilka zdjęć, nieststy nie zrobiliśmy zdjęcia gotowej potrawy xza to jako ostatnie zdjęcie z propozycją podania, a raczej dodatkiem do potrawy te 3 koźlaki idealnie do siebie pasują :)














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz