piątek, 29 czerwca 2012

Potrawka wieprzowo - wołowa


Składniki: schab ok. 1 kg, wołowina ok. 1 kg, 2 puszki pomidorów krojonych, koncentrat pomidorowy, puszka kukurydzy, słoik papryki konserwowej (zostawić połowę octu), ok. 500 g pieczarek, puszka fasoli, 5 – 6 dużych ogórków kiszonych, czosnek, 5 cebul, przyprawy.
Przygotowanie: 
Wołowinę – przyprawić czosnkiem, bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą – zostawić na noc.
Schab – przyprawić bazylią, oregano, cynamonem, solą, pieprzem – zostawić na noc.
Wszystkie składniki sosu dusić w garnku. Mięsa podsmażać oddzielnie na patelni, a potem dodać do podduszonego sosu. Dusić dalej razem do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz