Składniki:
2 opakowania kaszy gryczanej (200gr),
250 gr białego sera,
2 jajka,
sól,
pieprz,
natka pietruszki lub koperek,
bułka tarta
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować, wysypać do miski i wystudzić. Dodać biały ser, jajka posolić ( o ile wcześniej się ine posoliło kaszy lub jeśli ktoś lubi słone), popieprzyć i zmiksować. Posiekać koperek lub natkę, dodać do masy i wymieszać ręcznie. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.
Nam bardziej smakowało z natką :)
2 opakowania kaszy gryczanej (200gr),
250 gr białego sera,
2 jajka,
sól,
pieprz,
natka pietruszki lub koperek,
bułka tarta
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować, wysypać do miski i wystudzić. Dodać biały ser, jajka posolić ( o ile wcześniej się ine posoliło kaszy lub jeśli ktoś lubi słone), popieprzyć i zmiksować. Posiekać koperek lub natkę, dodać do masy i wymieszać ręcznie. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.
Nam bardziej smakowało z natką :)
To muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńDaj znać jak smakowały :)
OdpowiedzUsuń