poniedziałek, 7 listopada 2011

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Składniki:
filet lub trybowany udziec z indyka
szpinak,
czosnek,
ser żółty,
sól,
pieprz

Przygotowanie:
Szpinak opłukać i zblanszować w gorącej wodzie. Mięso stłuc dość cienko. Szpinak odcedzić, odcisnąć i drobno posiekać. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i wetrzeć żółtego sera i wymiesać. Na mięsie rozłożyć szpinak. Zrolować, spiąć wykałaczkami, posolić, popieprzyć na zewnątrz iobsmażyć z dwóch stron. Przełożyć do garnka podlać gorąca woda i dusić do miękkości Zalać gorącą wodą do ok. 1/3 wysokości roladek i dusić do miękkości.

Wersja roladek dla dzieci jest tutaj



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz