sobota, 23 lipca 2011

Śniadaniowy farsz do jajek z kiełbasą i warzywami


Składniki:
Jajka - po dwa na osobę
Kawałek kiełbasy wiejskiej (nie suszonej, miękkiej) bez powłoczki
Trochę, np. 4 plasterki innej wędliny o zdecydowanym smaku, np. ostre salami
1/4 pora
pół cebuli
łyżka oliwy z oliwek i łyżka octu
po łyżeczce majonezu i musztardy na osobę

Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wydłubać łyżeczką żółtko do miski na farsz. Bardzo drobniutko posiekać wszystkie warzywa oraz wędlinę. Dodać oliwę i ocet a następnie majonezu i musztardę. Dokładnie ugnieść widelcem. Spróbować i ew. doprawić. Wędlina może być mało słona, albo za mało ostra. Musztarda może być za słodka itp.. Trzeba spróbować.



Następnie wypełnić jajka farszem, lub podać po prostu półmisek z jajkami i miskę z farszem na stół. Koniecznie do tego pomidory, krojona papryka i pyszny chleb razowy z masłem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz