Składniki: 250 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki ekstraktu kawowego Kamis, 1 jajko, 100 g cukru, 80 ml oleju, 250 g maślanki.
Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. W zagłębienia blaszki włożyć papilotki. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajko rozmącic, wyieszać z cukrem, olejem i jogurtem. Do płynnych składników dodać suche i mieszać je dotąd, aż się połączą. Papilotki napełnić ciastem, muffinki piec 20-25 minut na srodkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu jeszcze 5 minut pozostawic w formie, a potem wyjąć i ostudzić.
Proste jak włos mongoła :) sprawdzę czy prawda
OdpowiedzUsuńWygląda na przepis, który nie ma prawa nie wyjść! A zapach czekolady można poczuć nawet przez ekra - idealny wypiek do kawy na chłodne, jesienne dni. 🍫
OdpowiedzUsuń