Muffinki czekoladowo kawowe

 Składniki: 250 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki ekstraktu kawowego Kamis, 1 jajko, 100 g cukru, 80 ml oleju, 250 g maślanki.


Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. W zagłębienia blaszki włożyć papilotki. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajko rozmącic, wyieszać z cukrem, olejem i jogurtem. Do płynnych składników dodać suche i mieszać je dotąd, aż się połączą. Papilotki napełnić ciastem, muffinki piec 20-25 minut na srodkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu jeszcze 5 minut pozostawic w formie, a potem wyjąć i ostudzić.





Komentarze

  1. Proste jak włos mongoła :) sprawdzę czy prawda

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda na przepis, który nie ma prawa nie wyjść! A zapach czekolady można poczuć nawet przez ekra - idealny wypiek do kawy na chłodne, jesienne dni. 🍫

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz