Warzywa pieczone trochę przypominaja frytki, ale robione w domu są zdrowsze, bo możemy kontrolować ilość tłuszczu użytego.
Składniki: marchewka, ziemniaki, buraki, olej lub oliwa z oliwek, sól.
Przygotowanie: warzywa obrać, umyć i ugotować al dente. Następnie pokroić w mniejsze kawałki ulózyc na brytfance, skropić oliwą lub olejem, posolić. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 40 minut.
My warzywa podawaliśmy z kotletami mielonymi.
![Pieczone warzywa](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/13/94embed_RGhJ2P54NYt7wzGRsfvzt3N0cFINAQzz.jpg?source=panstwo-wojtczuk-gotuja)
Składniki: marchewka, ziemniaki, buraki, olej lub oliwa z oliwek, sól.
Przygotowanie: warzywa obrać, umyć i ugotować al dente. Następnie pokroić w mniejsze kawałki ulózyc na brytfance, skropić oliwą lub olejem, posolić. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 40 minut.
My warzywa podawaliśmy z kotletami mielonymi.
![Pieczone warzywa](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/13/94embed_RGhJ2P54NYt7wzGRsfvzt3N0cFINAQzz.jpg?source=panstwo-wojtczuk-gotuja)
Komentarze
Prześlij komentarz