Przepisem na te jajka zainspirowała mnie koleżanka i postanowiłam wypróbować. Okazały się strzałem w 10 :)
Składniki: 6 jajek, 2 jabłka, 2 łyżki chrzanu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru, sól
Przygotowanie: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Jajka kroimy na pół, wykładasz na półmisek. Na każdej połówce kładziemy sos i dekorujemy szczypiorkiem.
Składniki: 6 jajek, 2 jabłka, 2 łyżki chrzanu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru, sól
Przygotowanie: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Jajka kroimy na pół, wykładasz na półmisek. Na każdej połówce kładziemy sos i dekorujemy szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz