Składniki: 3 ugotowane w łupinkach ziemniaki, 3 filety śledziowe, 1/2 cebuli, 1 kwaśne jabłko, 2 ogórki kiszone, 1/2 puszki groszku konserwowego, majonez, sól, pieprz
Przygotowanie: Śledzie wymoczyć, osuszyć i pokroić w kawałki. Ziemniaki, jabłko, ogórki, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy i dodać do sałatki.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie: Śledzie wymoczyć, osuszyć i pokroić w kawałki. Ziemniaki, jabłko, ogórki, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy i dodać do sałatki.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz