Deser taki można zrobić z różnymi owocami, ale że miałam akurat w domu jeżyny to padło na nie.
Składniki: jeżyny, śmietana 30%, cukier puder.
Przygotowanie: Jeżyny miksujemy w blenderze z niewielką ilością cukru pudru, ale nie za długo żeby się za bardzo nie rozpaćkały. Śmietanę ubijamy również z niewielką ilością cukru pudru, można tez dodać cukru waniliowego jak ktoś lubi (ja nie dałam). Część bitej śmietany odkładamy do miseczki i mieszamy z kilkoma łyżeczkami musu jeżynowego. W pucharku układamy warstwowo mus jeżynowy, białą śmietanę, mus, śmietanę z musem, mus i na wierzchu dekorujemy śmietaną i całym owockiem. starałam sie, aby deser był jak najbardziej zdrowy dlatego w dużej części jest mus a w mniejszej śmietana.
Składniki: jeżyny, śmietana 30%, cukier puder.
Przygotowanie: Jeżyny miksujemy w blenderze z niewielką ilością cukru pudru, ale nie za długo żeby się za bardzo nie rozpaćkały. Śmietanę ubijamy również z niewielką ilością cukru pudru, można tez dodać cukru waniliowego jak ktoś lubi (ja nie dałam). Część bitej śmietany odkładamy do miseczki i mieszamy z kilkoma łyżeczkami musu jeżynowego. W pucharku układamy warstwowo mus jeżynowy, białą śmietanę, mus, śmietanę z musem, mus i na wierzchu dekorujemy śmietaną i całym owockiem. starałam sie, aby deser był jak najbardziej zdrowy dlatego w dużej części jest mus a w mniejszej śmietana.
Komentarze
Prześlij komentarz