Przepis wymyślony przez mojego męża. Rezultat lepszy od oryginału.
Składniki: piwo jasne, tequila, syrop klonowy lub płynny miód, 1 gruby plasterek cytryny.
Przygotowanie: Cytrynę wycisnąć, wydusić i wrzucić do szklanki, dolać miodu lub syropu klonowego, w to wlewamy piwo, i na koniec dodajemy tequilę (my daliśmy 1 kieliszek 25 ml), mieszamy i pijemy.
Ilość syropu klonowego lub miodu zależy od tego jak bardzo słodkie desperado chcemy uzyskać. Ja dla siebie robiłam z 2 łyżeczkami, mąż z 1.
Składniki: piwo jasne, tequila, syrop klonowy lub płynny miód, 1 gruby plasterek cytryny.
Przygotowanie: Cytrynę wycisnąć, wydusić i wrzucić do szklanki, dolać miodu lub syropu klonowego, w to wlewamy piwo, i na koniec dodajemy tequilę (my daliśmy 1 kieliszek 25 ml), mieszamy i pijemy.
Ilość syropu klonowego lub miodu zależy od tego jak bardzo słodkie desperado chcemy uzyskać. Ja dla siebie robiłam z 2 łyżeczkami, mąż z 1.
Komentarze
Prześlij komentarz