Na dzisiejszą upalna pogodę pasuje tylko chłodnik:)
Składniki: pęczek botwinki, pęczek rzodkiewek, pęczek szczypiorku, koperek, 2 ogórki, sól, pieprz, 1 l maslanki, 200 ml smietany, jajka.
Przygotowanie: Botwinkę pokroić i obgotować w niewielkiej ilości wody i ostudzić. Ogórki i rzodkiewki zetrzec na tarce wprost do garnka, szczypiorek i koperek posiekać wrzucić do garnka, botwinkę odsączyć i dołozyc do reszty. Całość zalać maślanką i smietaną, posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Na zdjęciu porcja w miseczce dla mojego małego głodomorka:)
Składniki: pęczek botwinki, pęczek rzodkiewek, pęczek szczypiorku, koperek, 2 ogórki, sól, pieprz, 1 l maslanki, 200 ml smietany, jajka.
Przygotowanie: Botwinkę pokroić i obgotować w niewielkiej ilości wody i ostudzić. Ogórki i rzodkiewki zetrzec na tarce wprost do garnka, szczypiorek i koperek posiekać wrzucić do garnka, botwinkę odsączyć i dołozyc do reszty. Całość zalać maślanką i smietaną, posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Na zdjęciu porcja w miseczce dla mojego małego głodomorka:)
Komentarze
Prześlij komentarz